Dudus Arrrt

Foto af Cleanpig’s Hideout
Her kommer så vores første internationale cosplay dommer; den ungarske Dudus Arrrt!

Dudus Arrrt var finalist i EuroCosplay 2015 som repræsentant for Ungarn, og er kendt for sine episke skæg til sine crossplays, hvorfor hun også afholder et panel kaldet How to Train Your Cosplay Beard til Genki 2018.

Besked fra Dudus Arrrt

Rart at møde jer; jeg er Dudus fra Ungarn, og jeg har cosplayet siden 2006, men har lavet mine egne costumer siden 2010. Mit speciale er crossplay, hvilket i mit tilfælde betyder at jeg er en kvinde, der klæder mig ud som mandlige karakterer, og min styrker er at lave skæg og props. Jeg sætter stor pris på lighed (til karakteren), hvilket jeg også selv prøver at opnå med mine cosplays.

Jeg har været interesseret i kostumer siden jeg var barn og deltog altid i maskerader i børnehaven og gennem min tid i skoles, men stødte ikke på cosplay før min første con i Ungarn.

Jeg var straks bidt af det, men siden jeg ikke havde evnerne indefor crafting og syning, var jeg først nødt til at lære hvordan man gjorde. Derfor fik jeg en MASSE hjælp i starten, men kan nu stolt sige at jeg laver alle dele af mine kostumer selv.

Jeg har vundet et par priser ved ungarske conner og har også været dommer til cosplay-konkurrencer et par gange (i Ungarn og i udlandet). Min største bedrift har været at repræsentere mit land til >EuroCosplay i 2015, hvor jeg vandt en dommerpris.

Dette bliver min først gang i Danmark, og jeg glæder mig rigtigt meget til Genki, da jeg er meget-meget imponeret over kvaliteten af cosplay og optræden af danske cosplayere, så jeg er ivrigt efter at se det med mine egne øjne.